HTML

UK, második nekifutás

Friss topikok

  • Labdacs: @Táskai: szerintem attól is függ, hogy mennyire vagy hozzászokva a hosszabb utakhoz. emlékszem, am... (2014.10.28. 19:54) Hazaköltöztettem az autót
  • Labdacs: Ez a Farnborough Aerospace Centre nevű irodapark, a lakástól kb negyed óra sétára. Ahogy néztem, f... (2014.10.17. 08:35) Ősz
  • Táskai: A metalbanda amugy is Helloween, nem Halloween:) Majd en is probalok loni par kepet, egy mar van h... (2014.10.09. 01:50) Halloween
  • Táskai: Valoszinuleg sok hasonlo szintu amerikai ritkasag mellett megyek el, csak azokrol nem is sejtem, h... (2014.08.28. 19:13) Autós poszt
  • Táskai: De, ez sok:) Viszonyitas kerdese:) (2014.08.22. 23:01) Nem történik semmi

Lego Bus Stop

2014.07.18. 23:24 Labdacs

a Hamley's. akinek gyereke van, vagy magát is még egy nagy gyereknek tartja, és Londonban jár, az úgysem fogja elkerülni. a "hatemeletes játékbolt". pedig igazából hét emeleten lehet játékok között válogatni. a világ legrégebbi és legnagyobb ilyen áruházáról van szó.

aki erre sétál, biztos, hogy akkor is lát valami meglepőt, vagy mulatságosat, ha be sem tér az üzletbe. ha mást nem, akkor egy nagy jelmezbe öltözött trombitást, egykerekű ciklin, de ha nem trombitást, akkor minimum, hogy szappanbuborékot fújót. idén júniusban is készültek valamivel; megépítették az épület előtt lévő buszmegállót legóból.

az építés annyira élethűre sikerült, hogy először simán elsétáltunk mellette, észre sem vettük a turpisságot. aztán, valahol olvastunk róla, ezért a busz kavalkád alkalmával már nem hagytuk ki, alaposan szemügyre vettük. ha csak úgy bambulsz az utcán, tényleg el lehet menni mellette; a színek, az arányok mind tökéletesen eltaláltak, tényleg olyan az egész, mint egy igazi megálló.

közelebb érve persze rögtön látszik, hogy miről is van szó. persze ekkora méretek stabilan tartásához már kell egy kis csalás; az átlátszó lapocskák két nagy, vékony plexilap közé vannak bújtatva, és nagyon valószínű, hogy az egész szerkezet nem a saját súlyát tartja, hanem valahol a kockák alatt lapul egy erős fémváz. kibernetikus legoizmus, szerves anyag fémvázon.

természetesen abban az értelemben nem volt csalás, hogy minden egyes alkotóelem már létező legókockát jelentett. a fémváznak köszönhetően pedig a funkcionalitás is megmaradt; ugyanúgy lehetett például a kis padon ülni, mint az igazi társán.

sajnos a múlt idő indokolt, a megálló helyét július 15-én átvette a sima, hagyományos megoldás. de biztos vagyok benne, hogy lesz még hasonló, szuper ötlete az áruháznak a jövőben is.

2 komment

Címkék: London Lego Hamleys

A bejegyzés trackback címe:

https://farnborough.blog.hu/api/trackback/id/tr66522585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Táskai 2014.07.20. 03:27:12

Grat az index főoldalhoz, gyorsan ment;)

Labdacs 2014.07.22. 19:52:06

köszönöm, de szerintem ez tőlem független volt. :-)
süti beállítások módosítása